Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου με την απλότητα του ανέδειξε το ύφος και το ήθος του πολιτικού λόγου


του Γεώργιου Γκόντη
Η πραγματοποίηση των ετησίων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 217 ν. 3463/2006, σε συνδυασμό με το άρθρο 16 του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης  του δήμου και εδώ την ευθύνη της μη πραγματοποίησης της  έως τώρα, την φέρει αποκλειστικά και μόνον  η διοίκηση του δήμου.
Χρειάστηκε να παρέμβει η αντιπολίτευση, να συγκρουστεί  και να πιέσει ο  επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – Νέα πρόταση» Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ώστε να οριστεί επιτέλους μετά από τρία χρόνια, ημερομηνία για την λογοδοσία του δημάρχου. Αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος στο Ωραιόκαστρο.
Σε πρόσφατη συνάντηση  ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσία   στελεχών του, στο χώρο της μπυραρίας Mona Liza με τα τοπικά site και blogs,τους,  μεταξύ άλλων είπε: «…..Εμείς την προκαλέσαμε, τον εξαναγκάσαμε να την κάνει. Τρία χρονιά δεν έκανε απολογισμό πεπραγμένων ο δήμαρχος ως όφειλε. Σύρθηκε στον απολογισμό και στην λογοδοσία την Κυριακή και βέβαια την συγκεκριμένη λογοδοσία προσπαθεί να την απαξιώσει…….»
Και έφτασε επιτέλους η περιβόητη ημέρα του απολογισμού. Τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου γεμίσαν από εκλεγμένα μέλη της διοίκησης και αντιπολίτευσης, αλλά μάταια ψάχναμε να βρούμε αυτούς για τους οποίους γίνεται ο απολογισμός, δηλαδή τους δημότες….., εκτός ελαχίστων που ήταν παρόντες και αυτοί  ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα.
Τα επιχειρήματα και κυρίως η ορολογία που χρησιμοποίησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη της διοίκησης και της αντιπολίτευσης στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ποιος φταίει  για το μπάχαλο που επικρατούσε εντός της αιθούσης και γενικά για όλο το κλίμα, προσωπικά εμένα με απογοήτευσαν.
Η μεν διοίκησή με προχειρότητα και κάτω από πίεση προετοίμασε μια απολογία στο πόδι, έτσι για να λέμε ότι έγινε, η δε αντιπολίτευση έχασε την ευκαιρία της να δείξει την δύναμη της αφού δε σκέφτηκε, η δε τα κατάφερε να κατεβάσει κόσμο. Να πλημυρίσει την αίθουσα και να κάνει μια δυναμική εμφάνιση.
Παρά την απογοήτευση,  σε αυτή την τραγική κωμωδία, που παίχτηκε την Κυριακή, προς το παρόν όμως μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αφού προς τέρψη μας και συνάμα αναπτέρωση του ηθικού μας, εκεί που αρχίσαμε να απογοητευόμαστε από τις διαφωνίες, αντεγκλήσεις, φωνές και φασαρίες των μελών της διοίκησης – αντιπολίτευσης, μετά την αναβολή  πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, διαβάσαμε το δελτίο τύπου του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου .
Την ίδια στιγμή που η διοίκηση και ο δήμαρχος επικρίνονται  και δέχονται τα πυρά έρχεται ο κ. Σημαιοφορίδης αναγνωρίζει το λάθος του και αναλαμβάνει την ευθύνη  δηλώνοντας μάλιστα ότι: «δεν είναι κακό στη ζωή μας να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας όταν και εφόσον πρέπει».
Κάνει το αυτονόητο (σπάνιο φαινόμενο στην εποχή μας). Ζητώντας συγνώμη από όλους τους παρευρεθέντες  (δημοτικούς συμβούλους, πολίτες, εκπροσώπους φορέων κλπ) για την ταλαιπωρία τους, κερδίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση των πολιτών. Με την απλότητα του ανέδειξε το ύφος και το ήθος του πολιτικού λόγου. Με την αυτή τη δηλωσή του, γίνεται ουσιαστικός, συνεπής πολιτικός άνδρας στα καθήκοντα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που εκλέχθηκε και εκπροσωπεί με την ίδια απλότητα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου