Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ουδείς αναντικατάστατος!!!


 Του Γεωργίου Γκόντη,
ΓΚΟΝΤΗΣ 1 DSC_0573Την ανάγκη να αλλάξουν τα πρόσωπα  που διοικούν τις διάφορες υπηρεσίες στο Ωραιόκαστρο, τονίζουν στην πλειοψηφία τους μετά από δυο χρόνια, οι κάτοικοι Ωραιοκάστρου .
Έχουμε γίνει παρατηρητές κουρασμένων έως και εξουθενωμένων – αιώνιων πολιτικών προσώπων στα δημοτικά δρώμενα. Ανθρώπων που καταλαμβάνουν επίκαιρες θέσεις στη διοίκηση, και κάτω από συνθήκες κούρασης και έντονου στρες, από την μακροχρόνια ενασχόλησή τους πότε με την μία και πότε με μεταγραφή σ άλλη παράταξη, καλούνται να πάρουν ιστορικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη πορεία του δήμου.
Επισημαίνεται ότι ο δήμος δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή τη στρατηγική που την έχει οδηγήσει σε στασιμότητα των πάντων. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αρκετές από τις υπηρεσίες κινούνται στον αυτόματο αφού αρκετοί από τους αρμόδιους αντιδημάρχους είναι κορεσμένοι από κάθε μορφής εξουσία, δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ικανότητα, ούτε διάθεση, χρόνο και φαντασία διοίκησης.
Σύμφωνα με τους δημότες, στο επίκεντρο της αναδιάρθρωσης- ανασχηματισμού πρέπει να βρίσκεται η άμεση αλλαγή των περισσότερων αντιδημάρχων. Να δοθεί έμφαση στο νέο και άφθαρτο όπου κυριαρχεί το φρέσκο, η ελπίδα και η διάθεση για αγώνες, που δίνουν τα εχέγγυα πως η θητεία θα είναι αποτελεσματική

Αίσθηση έχει κάνει η στάση του Δημάρχου κ. Γαβότση στο να μην έχει ακόμα ανακοινώσει ή τοποθετήσει τους νέους αντιδημάρχους, δίνοντας έτσι τροφή στους κακοπροαίρετους ότι φοβάται να ανακατέψει την τράπουλα γιατί είναι δέσμιος απειλών, αφού κάποιοι από τους νυν που κατέχουν θέσεις, αν τους «αλλάξει» θα φύγουν από την παράταξη.
Εμείς δεν υιοθετούμε την άποψη αυτή, γιατί είμαστε γνώστες ότι ο δήμαρχος, γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, δεν φοβάται κανέναν και τίποτα και το κυριότερο δεν «μασάει» από τέτοιου είδους απειλές. Όμως όλοι λίγο πολύ στο Δήμο Ωραιοκάστρου ασχολούνται με το θέμα αυτό και περιμένουν να ακουστούν και επίσημα τα νέα ονόματα και σε αυτού του είδους τις απειλές αν ισχύουν τους φωνάζουν: Ουδείς αναντικατάστατος. Προτρέπουν δε τον Δήμαρχο να τους «κουνήσει «το μαντίλι» και τους «ευχηθεί» στο καλό.

Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε για την παραίτηση του κου Δίγκαλη Θωμά και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες τη θέση του στην Αντιδημαρχία Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε Καλλιθέας θα λάβει ο «ορεξάτος» Παναγιωτίδης Χρήστος!

Στο νευραλγικό και πολύπαθο πόστο των σκουπιδιών το τοπίο είναι θολό αφού αρκετοί είναι αυτοί που έλαβαν την πρόταση αλλά δεν δέχονται να αναλάβουν την «καυτή πατάτα». Οπότε μην εκπλαγείτε εάν ξαναδείτε τον κ. Ιωσηφίδη στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας.
 
Στην προεδρία Δημοτικού Συμβουλίου οι δημότες του Ωραιοκάστρου θα επιθυμούσαν να δουν πιθανότατα ακόμα ένα νέο πρόσωπο, αυτό του δικηγόρου κ. Σημαιοφορίδη. Είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, έχει στο ενεργητικό του μόνο εύστοχες παρεμβάσεις – προτάσεις, μεγάλη διάθεση για δουλειά, και το κυριότερο έχει αρκετή εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά τη διαδικασία.

Το ίδιο ισχύει και για τη θέση της Αντιδήμαρχιας Διοικητικού – Οικονομικού- Προγραμματισμού και Δ.Ε. Ωραιοκάστρου όπου ο νεότατος οικονομολόγος Κοιτσιδης Παναγιώτης ο οποίος εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα, πέρα από τα προσόντα, διαθέτει την ικανότητα, έχει το πάθος και την όρεξη για δουλεία, και εκτός αυτού έχει και την υποστήριξη του κόσμου .
Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς είναι η θέση με τις περισσότερες προτιμήσεις από όλους τους υποψηφίους.
 
Για την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Δ.Ε. Μυγδονίας δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα αλλαγής προσώπου αφού ο νυν αντιδήμαρχος κ. Καραστεργίου Ευάγγελος στο χρονικό αυτό διάστημα της θητείας του έκανε μεγάλες προσπάθειες, δούλεψε μεθοδικά και έχει καταφέρει αρκετά.
Πιθανότατα να δούμε κάποιες αλλαγές στα παραπάνω ονόματα μιας και ο Δήμαρχος εξετάζει με πλήρη υπευθυνότητα ποιους θα έχει άμεσους συνεργάτες στο πιο δύσκολο δεύτερο μέρος της θητείας του!!!

Να προσθέσουμε ότι ακούγονται και άλλα ονόματα για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και κυρίως για την Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.! όπου το γυναικείο φύλο έχει αρκετές κυρίες ικανές να αναλάβουν αυτή την θέση όπως: Η Βικτωρία Γεράκη η Βαμβακη – Λιμπατέ Χριστίνα κ.α.

Τέλος να επισημάνουμε ότι παρόμοιες θέσεις θέλουν να καταλάβουν πολλοί άλλοι και κάνουν τα πάντα!!!
Να πούμε όμως ότι άλλο το τσιπουράδικο και άλλο ο Δήμος!!!
Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου