Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν


ΓΚΟΝΤΗΣ 1 DSC_0573Η φράση «Verba volant, scripta manent» όπου στην Ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν», είναι λατινική παροιμία που συμβουλεύει την αξία που έχει ένα γραπτό κείμενο που δεν μπορεί ν΄ αμφισβητηθεί έναντι του προφορικού λόγου που μπορεί αντίθετα ακόμα και να ανακληθεί ή να διαψευστεί ως μηδέποτε γενόμενος.
Τα λέω αυτά γιατί το τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και περισσότερο, ότι στελέχη της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου είπαν (χρόνος αόριστος) ότι έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πολύ σύντομα (?) εργασίες-έργα που θα δώσουν πνοή στον Πεντάλοφο.
Συγκεκριμένα το ημιτελές κτίριο που προοριζότανε να γίνει παιδικός σταθμός λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, (για την ακαταλληλότητα υπάρχουν ενστάσεις), ΘΑ αλλάξει χρήση και με διάφορες οικοδομικές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν σ΄ αυτό, στην νέα του μορφή, ΘΑ δοθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο για πολιτιστικές χρήσεις.
Τα παιδιά του παιδικού σταθμού από τον υπάρχοντα χώρο του παιδικού σταθμού, ΘΑ μεταφερθούν, (αφού πρώτα γίνει και εδώ η απαιτούμενη διαμόρφωση των αιθουσών), στον 1ο όροφο του νέου κτιρίου του δημοτικού σχολείου, ο οποίος είναι κενός και δεν χρησιμοποιείται.
Τέλος σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούγονται, το ΚΑΠΗ Πενταλόφου, ΘΑ μεταφερθεί και αυτό με την σειρά του στο κτίριο του παλαιού παιδικού σταθμού, (όταν μεταφερθούν τα παιδάκια) ενώ το κτίριο του ΚΑΠΗ, ΘΑ δοθεί για άλλες χρήσεις όπως π.χ. μουσείο του Πολιτιστικού συλλόγου κλπ
Με όσα έπρεπε να έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και όλα τα προηγούμενα και δεν έγιναν στον Πεντάλοφο, κάθε κάτοικος νιώθει την ανάγκη να κάνει τελικά εκείνο που τον βαραίνει περισσότερο. Σε όλα αυτά που ακούει καθημερινά, να θέσει το δικό του δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων που φέρει μέσα του και να εξωτερικεύσει την κραυγή της αδικίας . Να εκφραστεί. Να πει αυτό που αισθάνεται.
Και δεν φταίμε εμείς ούτε κανείς άλλος γιαυτήν την κατάσταση. Οι μόνοι που φταίνε είναι οι υπεύθυνοι της διοίκησης για τον τόπο μας, έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Αφού αν μετρήσουμε τα ΘΑ της πεζοδρόμησης του δρόμου από την πλατεία έως το γήπεδο, που ΘΑ άρχιζε στην αρχή του έτους (φτάσαμε στον Αύγουστο), τα ΘΑ της αποκατάστασης της περίφραξης του γηπέδου και της Εκκλησίας σχεδόν δυο χρόνια τώρα, τα ΘΑ της δημιουργίας νέων ταφώνων στα κοιμητήρια και στην συνέχεια προσθέσουμε και τα ΘΑ του σήμερα καθώς και πολλά άλλα, καταλαβαίνεται πόσο σοβαρά λαμβάνει ο κάθε κάτοικος «τα ΘΑ» αφού δεν υπάρχει χρέωση σ αυτά και λέγονται εύκολα και είναι δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου