Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η συνάντηση, της «γραβάτας» κατέληξε στο πουθενά


Του Γκόντη Γεωργίου
ΓΚΟΝΤΗΣ 1 DSC_0573Συνάντηση,  της «γραβάτας» είχαμε έκτακτα την Δευτέρα 1.2.2016 και ώρα 21.30 στην αίθουσα του Δ.Σ. προκειμένου να βρουν λύση για τους 4.000 – 4500 λαθρομετανάστες που φημολογείται ότι πρόκειται να στεγαστούν στον στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» (1090), το οποίο στεγάζετε πλησίον της συμμαχικής οδού, δηλαδή στα όρια του δήμου Ωραιοκάστρου. Όμως αντ’ αυτού αναλωθήκαν σε μεταξύ τους προσωπικές αντιπαραθέσεις, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και απειλές.
Δεν θα σταθούμε στο θέμα της συζήτησης γιατί από όλα αυτά που ειπωθήκαν και ακούσαμε στην αίθουσα, αμφιβάλω εάν ένα μεγάλο μέρος του σώματος συνειδητοποίησε την σοβαρότητά της κατάστασης. Ίσως γιατί η δουλειά και η ζέστη του γραφείου στην δερμάτινη και περιστρεφόμενη καρέκλα, η κατανάλωση αρκετού χρόνου για να φτιαχτεί σωστά ο κόμπος και το χρώμα της γραβάτας που ταιριάζει με το πουκάμισο που θα φορέσουν, τους εμπόδισε να δουν την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα – αγωνία που αντίθετα την είδαμε ζωγραφισμένη μόνο στα πρόσωπα των πολιτών που κατοικούν κοντά στο στρατόπεδο, και που βρέθηκαν στην αίθουσα, γιατί είναι αυτοί που θα σηκώσουν τον Γολγοθά της γειτνιάσεις.
 
Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε περισσότερο στο γιατί δεν τοποθετήθηκαν ανοικτά οι ομιλήσαντες, για το αν θα πρέπει να φιλοξενήσουμε τους λαθρομετανάστες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, δίπλα μας, στην γειτονιά μας, ή όχι. Γιατί φοβούνται ότι εάν υποστηρίξουν το όχι τότε θα κατηγορηθούν ως ρατσιστές. Αν υποστηρίξουν το ναι τότε θα κατηγορηθούν ως ξενόφοβικοί και εθνικιστές, αυτό αισθανθήκαμε ότι σκέφτηκαν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι. Οπότε καταλαβαίνεται όλοι σας ότι στην συζήτηση της περασμένης Δευτέρας, ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.
Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι σε εξελίξεις που μετά την εγκατάσταση 4.000 ατόμων θα μας φέρουν μειονότητα στον ίδιο μας τον τόπο, προτείνουμε στους ομιλήσαντες της «γραβάτας» και υποστηρικτές της εγκατάστασης, να επισκεφτούν τους κατοίκους του Πολυκάστρου, της Ειδομένης κλπ, να τους ακούσουν και να διδαχτούν από την εμπειρία τους γιατί μόνον έτσι θα μάθουν πως δένουν σωστά την «γραβάτα»
Δεν θα σταθούμε ούτε στο απίστευτο ξέσπασμα του δημάρχου με τις πολλές βαριές εκφράσεις, όπως δεν θα σταθούμε ούτε στις φωνές και των άλλων παραβρισκόμενων στην αίθουσα.

Θα σταθούμε όμως σ΄αυτά καθ΄ αυτά τα λόγια του, στις λέξεις που χρησιμοποίησε και  σε τι μας παραπέμπουν. Στα υπονοούμενα των απειλών του, προς τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Γ. Παπακωνσταντίνου, που μας προβλημάτισαν.
 
«Θα τα πω μια μέρα όλα μην με προκαλείς , ……θα σε ξεδοντιάσω, …….. ξέρεις τι εννοώ, ….. θα τα πώ όλα, θα φύγεις από εδώ τρέχοντας, ……. εγω μαρτυρία και ξέρεις …. τι εννοω»
 
Τι κρύβουν άραγε όλα αυτά που σε έντονο τόνο ξεστόμισε ό Δήμαρχος; Υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ τους; και είδους λογαριασμοί είναι αυτοί; Όλα όσα έντανα ακούστηκαν στην αίθουσα, μας έκαναν να υποθέσουμε πολλά, ακόμη – ακόμη να σκεφτούμε σενάρια για μεταξύ τους «συμφωνία – συναλλαγή».  Τα υπονοούμενα του δημάρχου μας έκαναν να υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι κρυφό που το γνωρίζουν τρεις. Αυτός, ο κ. Παπακωνσταντίνου και κάποιος τρίτος.
Τι είναι αυτό που γνωρίζει ο δήμαρχος και απειλεί ότι θα το γνωστοποιήσει στον κόσμο; Τι είναι αυτό που θα κάνει τον κ. Παπακωνσταντίνου να φύγει τρέχοντας;
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τι λέει για όλα αυτά;
Μήπως όλα αυτά έχουν σχέση με την στήριξη του δημάρχου από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών;
 
Ο κ. Γαβότσης  αντί να μοιράζει «υπονοούμενα» στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει στον κόσμο για τα υπονοούμενα των απειλών του προς τον κ Γ. Παπακωνσταντίνου,  διαφορετικά κινδυνεύει να μείνει έκθετος στα μάτια των δημοτών.
Το ίδιο έκθετος και ακόμη περισσότερο όπως  και τις ίδιες εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει και ό επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Γ. Παπακωνσταντίνου του οποίου η αντίδραση στο άκουσμα των απειλών – υπονοούμενων του δήμαρχου, περιμέναμε να είναι πολύ πιο έντονη και ακόμη μεγαλύτερη.

Ό κ. Παπακωνσταντίνου, οφείλει και πρέπει να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Δήμαρχος ώστε με αυτό τον τρόπο να πετάξει από πάνω του κάθε σκιά και υπόνοια  για κάτι μεμπτό.
Όσο για τους κατευθυνόμενους δίχως (λεπτό) λόγους….., που ισχυρίζονται ότι το ΣΑΡΚΑΖΩ ΝΕΑ στα μεγάλα γεγονότα, «ποιεί την νήσσαν» του απαντούμε ότι:
 
Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον, ή ες το μέσον φέρειν.
μτφρ: καλύτερα να κρύβεις την αμάθειά σου παρά να την φανερώνεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου