Blogger Widgets

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ

ΤΡΕΙΛΕΡ - ΔΙΚΟ ΜΟΥ

** Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής**

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ημερίδα Ανακύκλωσης και πρόταση κομποστοποίησης από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, διοργανώνει ημερίδα ανακύκλωσης με τίτλο “Ανακύκλωση και Διαλογή στην Πηγή. Μία νέα σχέση για τους Δημότες”, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 11:00 στο  Συνεδριακό Κέντρο  ICBS THESSALONIKI BUSINESS COLLEGE στη Γαλήνη  Ωραιοκάστρου.
Μετά από τη νομοθετημένη (Ν.4496/17) αλλαγή της σχέσης του πολίτη με τη διαχείριση των απορριμμάτων επιχειρούμε να διευκρινίσουμε τα στοιχεία της νέας σχέσης με:
Παρουσίαση του «Νέου θεσμικού πλαισίου και πολιτικές για τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση», από  τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο Σωκράτη.
  • Περιγραφή της νέας οικονομικής σχέσης του πολίτη «Πληρώνω όσο πετάω (ΠΟΠ)», από τους συνεργάτες του Α.Π.Θ. Διδάκτορες κ. Μαλαμάκη Απόστολο και κα Κοντογιάννη Σταματία.
  • Παρουσίαση της λύσης της “Οικιακής κομποστοποίησης. Μια λύση για τη μείωση των απορριμμάτων”, από τον Διδάκτορα κ. Μουστακίδη Γεώργιο.
 
Η Ημερίδα απευθύνεται σε κάθε ενεργό πολίτη και αφορά όλους.
Σκοπός της είναι η ενημέρωση του πολίτη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, στη λειτουργία των νέων μηχανισμών ανακύκλωσης – επαναχρησιμοποίησης, στην εξεύρεση διαχειριστικών λύσεων στη διαλογή στην πηγή,  στην εξέλιξη της νέας οικονομικής επιβάρυνσης του πολίτη, στην παρουσίαση εφικτών λύσεων, στην επίλυση αποριών και στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
Η προσέγγιση είναι περιβαλλοντική και οικονομική για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολίτες και πολιτεία. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.
                                                                        

Για το Σύλλογο
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ                              ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου